latinica  ћирилица
03/10/2017 |  12:29 ⇒ 12:37 | Autor: RTRS

Predsjednik Srbije primio zlatne odbojkašice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na proteklom Evropskom prvenstvu, istakavši tom prilikom da su srpske odbojkašice podigle ugled Srbije u svijetu.
Vučić: Odbojkašice podigle ugled Srbije, želim veće nagrade za osvajače medalja (Foto: Tanjug) -
Vučić: Odbojkašice podigle ugled Srbije, želim veće nagrade za osvajače medalja (Foto: Tanjug)

Vučić je zahvalio odbojkašicama i istakao da je finalna utakmica Evropskog prvenstva bila najgledanija u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj.

"Srećni smo zbog sportskog uspeha, ali i jer ste popularisale ženski sport. Od 2000. do 2013. godine srpski sportisti su osvojili 117 medalja, a u poslednje četiri godine 126 - tačno je da nam ide bolje. Zahvaljujem vam u ime cele nacije, podigle ste ugled Srbiji, beskrajno vam hvala. Borile ste se, ne postoji ništa važnije nego kada čovek da sve od sebe", naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da je tražio od Vlade da se uvećaju nagrade osvajačima medalja.

"Naredno Evropsko prvenstvo je za dve godine u četiri zemlje, i tamo sve da pobedite, a onda da se spremite za Olimpijske igre. Nadam se da će Vlada prihvatiti moj predlog da se dodatno pojačaju nagrade. Osvojili smo osam medalja u Riju prošle godine, cilj je bio 12. Za pripremu za Igre imaćete sve uslove", poručio je Vučić.

Prijemu odbojkašica u Predsjedništvu Srbije prisustvovao je i stručni štab ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, te predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić.

Kapiten zlatnih odbojkašica Milena Rašić uručila je Vučiću uramljenu fotografiju reprezentacije.

Izvor: SRNA