latinica  ћирилица
03/10/2017 |  15:00 ⇒ 15:59 | Autor: RTRS

Poljoprivrednici hitno da ažuriraju podatke

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je isplatila 2.522.000 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju.
Poljoprivreda - Foto: RTRS
PoljoprivredaFoto: RTRS

O narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske.

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske pozvala je danas poljoprivrednike da hitno ažuriraju podatke o brojevima računa u bankama i Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge kako bi im bila uplaćena sredstava kao podrška novom ciklusu proizvodnje.

"Provjerom računa korisnika sredstava za podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju kod komercijalnih banaka, Agencija je ustanovila da je evidentiran veliki broj neaktivnih i neispravnih računa farmera", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Iz Agencije napominju da je ovaj problem već prisutan određeno vrijeme, što otežava rad Agencije, a za jedan broj korisnika rezultira time da banke vraćaju uplaćena sredstava za podsticaje.

"Kako se ovo ne bi dešavalo u predstojećem postupku uplate sredstava za podršku novom ciklusu proizvodnje, poljoprivrednicima se, kao vlasnicima računa, savjetuje da što prije odlaskom u banku i APIF provjere i ažuriraju status svojih bankovnih računa", navodi se u saopštenju.

Izvor: SRNA