latinica  ћирилица
03/10/2017 |  22:05 ⇒ 22:13 | Autor: RTRS

Rešić za RTRS: Evidentirani kvalitetni pomaci (VIDEO)

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić gostujući u našem Dnevniku plus rekla je da je to ministarstvo zadovoljno time što da za godinu dana u Srpskoj nijedna lokalna zajednica nije bila blokirana, te da nije bilo nezakonitog zapošljavanja.
Lejla Rešić - Foto: RTRS
Lejla RešićFoto: RTRS

Za godinu dana u Srpskoj je došlo do kvalitetnijih pomaka, te povećanja odgovornosti, navela je Rešićeva.

Govoreći o Komisiji za analizu stanja u lokalnim samoupravama u vezi sa sprovođenjem zakona o lokalnoj samoupravi i o službenicima u organima jedinice lokalne samouprave, koja je danas počela sa radom, ministarka je navela da analiza ima savjetodavni karakter u cilju unapređenja saradnje resornog ministarstva i lokalnih zajednica.

Komisija će sačiniti kvalitetnu analizu da bi se utvrdile koje su to eventualno zakonske odredbe koje prave nedoumice lokalnim zajednicama.

Rešićeva je navela da izrazito nerazvijene i nerazvijene lokalne zajednice imaju problema zbog nedostatka određenih kadrova, te da će na terenu biti sagledano stanje broja zaposlenih na određeno i neodređeno vrijeme.

Nakon završetka rada Komisije, kako je istakla, biće sačinjene preporuke za svaku lokalnu zajednicu u Srpskoj i određen razuman rok za otklanjanje problematike.