latinica  ћирилица
04/10/2017 |  08:41 ⇒ 08:44 | Autor: RTRS

Makedonija: Pretučeni predsjednik opštine u teškom stanju

Zdravstveno stanje Elvisa Bajrama, pretučenog predsjednika skopske gradske opštine Šuto Orizari, je teško, izjavio je njegov otac Amdi Bajram.

Amdi Bajram, koji je i poslanik u makedonskom Sobranju, naveo je da je zdravstveno stanje njegovog sina veoma ozbiljno i da je cilj napadača bio da ubiju Elvisa, budući da su ga tukli metalnim šipkama.

Makedonska policija privela je na informativni razgovor devet aktivista vladajućeg SDSM i opozicionog VMRO-DPMNE zbog sumnje da su učestvovali u tuči u Šuto Orizariju, najvećem urbanom naselju Roma u Evropi.

Portparol makedonskog MUP-a Toni Angelovski rekao je da da nijedan incident neće biti tolerisan, posebno u vrijeme lokalnih izbora.

Elvis Bajram napadnut je i povrijeđen u ponedjeljak, 2. oktobra, dok je razgovarao sa građanima u okviru predizborne kampanje pred lokalne izbore 15. oktobra.

On je hitno prebačen u skopsku bolnicu "8. septembar", gdje je hospitalizovan.

Bajram je, kao predstavnik stranke Savez Roma, na čelu skopske opštine Šuto Orizari dva mandata i bori se za treći. Savez Roma u koaliciji je sa opozicionim VMRO-DPMNE.

U opštini Šuto Orizari, osim Roma, žive Makedonci i Albanci.

Izvor: SRNA