latinica  ћирилица
04/10/2017 |  10:26 ⇒ 20:34 | Autor: RTRS

Uhapšena dva lica zbog postavljanja bombi pod vozilo na Rebrovcu (VIDEO)

Zbog podmetanja bombe pod automobil u banjalučkom naselju Starčevica, policija je privela dvojicu osumnjičenih. Nezvanično, prvoosumnjičeni je Nenad Berić, dok se za saučesništvo tereti Aleksandar Savić.
MUP - pres - Foto: RTRS
MUP - presFoto: RTRS

Motiv napada je sukob u vezi sa nelegalnim poslovima, koje je Berić imao sa Spasom Šakotom, pod čije vozilo je postavljen eksploziv.

Osumnjičeni Nenad Berić, nakon hapšenja, priznao je postavljanje eksploziva pod Šakotin automobil, kažu u policiji. Iako je motiv bio lični odnos, način na koji je počinjeno krivično djelo posebno je beskrupulozan, kaže ministar Lukač, s obzirom na to da je riječ o veoma frekventnom dijelu grada.

"Radi se o krivičnom djelu ubistvo u pokušaju. Lice koje je to izvršilo svakako zaslužuje svaku vrstu osude javnosti, ali i od strane zakona i nadam se da će takva presuda i biti", dodao je Lukač.

Berić je eksploziv postavio u toku noći, a aktiviran je kada je Šakota pokrenuo automobil. Osim Šakote, povrijeđen je prolaznik. Јoš dva automobila potpuno su izgorjela, a dva oštećena, dok je velika materijalna šteta prouzrokovana i na poslovnim prostorima i stanovima u obližnjoj zgradi.

"Ono što vam mogu reći je da su postavljene 4 bombe ispod automobila i eskpolzija je nastupila kada je oštećeni pokrenuo automobil. Znači 4 odvojene ručne bombe", naveo je načelnik Uprave za organizovani i teški kiriminalitet u MUP-u Republike Srpske Darko Ilić.

Svi učesnici od ranije su poznati policiji. Berić je bio i česta tema medijskih crnih hronika, jer je prije nekoliko godina platio dvojici saučesnika da njegovu bivšu djevojku pospu sonom kiselinom, a zabilježeno je i da je ucjenjivao jednu Banjalučanku, tražeći seksualne usluge u zamjenu za posao. Napadnuti Spaso Šakota upravo juče je osuđen na 6 mjeseci zatvora, jer je kao profesor u srednjoj Tehnološkoj školi seksualno uznemiravao učenice.