latinica  ћирилица
04/10/2017 |  10:51 ⇒ 17:09 | Autor: RTRS

Cvijanović: Apsolutno neprihvatljiva kategorija "državni put"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je uvođenje kategorije "državni put" u Okvirnu transportnu strategiju BiH za Vladu Srpske apsolutno neprihvatljivo.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Na pitanje da prokomentariše uvođenje kategorije "državni put" u Okvirnu transportnu strategiju BiH, Cvijanovićeva je rekla da je to izmišljena kategorija koja nema uporište u bilo kojem zakonu.

"Putevi i auto-putevi koji se grade i održavaju na teritoriji entiteta i koji se nalaze u planskim dokumentima entiteta, i sve to finansiraju entiteti, jednostavno pripadaju entitetima i u njihovoj su nadležnosti", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da "ne čudi to što ministar transporta u Savjetu ministara ne odgovara na pitanja zašto se jedna izmišljena kategorija našla u toj strategiji, jer on odlično zna da je predložio nezakonit tekst, a Savjet ministara ga usvojio".

"Smatram da je najbolje obustaviti učešće naših predstavnika u izradi bilo kojih zajedničkih strategija dok se stvari ne dovedu u red, propišu jasne procedure i svi nivoi vlasti uozbilje. Onda neka predstavnici EU gledaju da li im više odgovara nered i stalno natezanje, razni prevarantski trikovi ili hoće da imaju ozbiljne strategije koje će služiti kao podloga za angažovanje evropskih sredstava", rekla je Cvijanovićeva.

"Ako žele ozbiljne sagovornike, i oni i ti ljudi u Savjetu ministara, mi smo tu, a ako hoće trikove - onda će morati da rade bez našeg učešća", poručila je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Izvor: Srna