latinica  ћирилица
04/10/2017 |  12:39 | Autor: RTRS

SDS aplicirala za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica rekao je očekuje da Politička skupština Evropske narodne partije /EPP/ u što skorijem periodu razmatra aplikaciju SDS da bi ova stranka što prije postala dio porodice evropskih narodnjačkih partija.
Govedarica sa delegacijom Političke skupštine ENP - Foto: SRNA
Govedarica sa delegacijom Političke skupštine ENPFoto: SRNA

 Tokom sastanka u Sarajevu sa delegacijom EPP-a, koju je predvodio predsjednik Žozef Dol, Govedarica je istakao da je SDS snažno opredijeljen za prijem u članstvo organizacije EPP-a.

On je naglasio da je SDS moderna politička organizacija koja baštini demohrišćanske vrijednosti i evropske standarde u funkcionisanju i da kao takva zaslužuje da bude dio EPP-a kao najveće grupacije političkih partija u Evropi.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz SDS-a.

Predsjednik EPP-a Žozef Dol istakao je problem demografije kao najveći u BiH, te naveo da se broj mladih koji napuštaju BiH i odlaze u Evropsku uniju iz godine u godinu povećava.

Delegaciju EPP-a činili su i šef kabineta predsjednika EPP-a Brenda Furnije i Sekretar za spoljne poslove EPP-a Patrik Voler, a SDS funkcioneri ove stranke Mladen Bosić i Dragan Mektić, te predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević.

Izvor: Srna