latinica  ћирилица
04/10/2017 |  12:42 | Autor: RTRS

Uhapšen osumnjičeni za paljenje ugostiteljskog objekta u Trebinju

Trebinjska policija je uhapsila 31-godišnjaka čiji su inicijali R.S. iz ovog grada koji se sumnjiči da je juče zapalio ugostiteljski objekat "Dionis" i provalio u kafić "Tvins", potvrdio je načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.
Trebinje: Izgorio kafić - Foto: RTRS
Trebinje: Izgorio kafićFoto: RTRS

Laketa je novinarima rekao da je policija osumnjičenog identifikovala istog dana na području Višegrada, nakon čega je ovo lice predato Policiji u Trebinju na dalju kriminalističku obradu.

On je naveo da je policija ukradene predmete iz ovih krivičnih djela pronašla u jednom objektu u Starom gradu.

Prema njegovim riječima, isto lice se sumnjiči da je prije mjesec dana zapalilo pomoćni objekat u trebinjskom naselju Police.

Prema nezvaničnim saznanjima, R.S. je rekao da je prije dvije godine imao sukob sa vlasnikom "Dionisa" u vezi sa saobraćajnom nezgodom.

Laketa je istakao da su, zahvaljujući radu policije, riješene i tri teške krađe u vezi sa objektima Srpske pravoslavne crkve.

On je rekao da je uhapšen tridesetpetogodišnjak iz Trebinja čiji su inicijali R.B. koji se tereti da je počinio ove krađe, i to u crkvi u Konjskom gdje je iz metalne kase ukrao 250 KM i nadzornu kameru, te za dvije krađe iz automobila sa parkinga Petropavlovog manastira, iz kojih je ukrao novčanik sa 250 KM i mobilni telefon.

"Kod ovog lica pronađeni su ukradeni predmeti, a R.B. je u potpunosti priznao izvršenje tih krivičnih djela", rekao je Laketa.

Laketa je pohvalio rad svojih saradnika, načelnike Sektora policije, Kriminalističke policije i pripadnika Policijske stanice Trebinje koji su brzo i efikasno razriješili teške krađe.

U jučerašnjem požaru u restoranu "Dionis" u Trebinju u potpunosti izgorjela unutrašnjost objekta.

Vlasnik restorana Ljubiša Vrtikapa rekao je Srni da sumnja da su nepoznati počinioci provalili u njegov ugostiteljski objekat gdje su pili i jeli, a nakon toga zapalili restoran.

On kaže da mu nije jasno zašto mu je to učinjeno, jer se nikome nije zamjerio, već pošteno radi da bi prehranio četvoro djece.

Izvor: Srna