latinica  ћирилица
04/10/2017 |  14:38 | Autor: RTRS

C. Gora: Akcija protiv kavačkog i škaljarskog klana

Crnogorska policija pretresla je danas 21 lokaciju u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, te oduzela veliki broj automobila, oružja i veću sumu novca od dvije kriminalne grupe - takozvanog kavačkog i škaljarskog klana.
Policija Crne Gore (Foto: Uprava policije) -
Policija Crne Gore (Foto: Uprava policije)

U akciji pod kodnim nazivom "Boka" pretreseni su stanovi i druge prostorije članova organizovih kriminalnih grupa i njima bliskih lica, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

"Zaplijenjeno je 16 automobila visoke klase od kojih neka posjeduju odgovarajući stepen zaštite i tri motocikla", navodi se u saopštenju.

Oduzeto je pet pištolja i pet pušaka koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja, više od 650 komada municije različitog kalibra, pancir i metalni boks, optički nišan, te oko 8.000 evra.

Policija je oduzela i više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan broj stranih. Među oduzetim telefonima su i oni sa visokim nivoom kripto zaštite koji se koriste kao vid bezbjedne komunikacije.

Oduzeto je i više tablet i laptop računara i USB memorija za skladištenje podataka, te dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija koje će biti predmet daljih provjera.

Policija je zaplijenila i veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama, kao i vizit kartica sa kontaktima u zemljama Јužne Amerike.

Izvor: SRNA