latinica  ћирилица
04/10/2017 |  14:56 ⇒ 05/10/2017 | 07:35 | Autor: RTRS

Banjaluka dočekala zlatne srpske odbojkašice, prijem kod Dodika (FOTO/VIDEO)

Odbojkašice iz Srpske koje su nastupajući za reprezentaciju Srbije osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bakuu, Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, stigle su u Banjaluku.
Doček odbojkašica ispred Palate - Foto: RTRS
Doček odbojkašica ispred PalateFoto: RTRS

Zlatne srpske odbojkašice dočekao je veliki broj djece, te odbojkaši i odbojkašice iz Republike Srpske.

Nakon fotografisanja sa prisutnima, odbojkašice je primio predsjednik Srpske Milorad Dodik u Palati Republike.

Odbojkašica kod predsjednika Srpske Milorada Dodika

- Neobično i veliko zadovoljstvo što sam domaćin zlatnim odbojkašicama Tijani i Brankici i predsjednicima Odbojkaškim svezima Srbije i Republike Srpske, naglasio je Dodik. Hvala i Јeleni Blagojević koja je izostala, a koja je takođe iz Republike Srpske. Kao predsjednik Republike odlučio sam da odbojkašicama dodijelim po 20.000 maraka. Ponosan sam što u reprezentaciji Srbije u raznim sportovima učestvuju brojni sportisti iz Srpske. Želim im uspjeh u sportovima u klubovima i reprezentaciji. Hvala im što su uz brojne obaveze, našle vrijeme da dođu u Banjaluku. Postoji Inicijativa da se u zakonu uvede institut nacionalnih penzija za sportiste poput zlatnih odbojkašica, poručio je Dodik.

Prijem kod predsjednika Dodika

- Hvala što ste došli da nas bodrite. Hvala predsjedniku na izdvojenom vremenu. Finansije nisu razlog našeg dolaska, želimo da probudimo svijest za bavljenjem ovim sportom, kaže Brankica Mihajlović, odbojkašica.

Doček odbojkašica u Banjaluci

- Hvala predsjedniku Dodiku na divnom dočeku. Ovo je tradicija. Bili smo ovdje i prošle godine i nadam se da će ovakvih povoda za dolazak biti još. Hvala čitavoj Srspkoj na nesebičnoj podršci, istakla je Tijana Bošković.

Doček odbojkašica u Banjaluci

Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, koje su se našle u idealnom timu Evropskog prvenstva, porijeklom su iz Republike Srpske.

Doček odbojkašica u Banjaluci

Boškovićeva je proglašena za najbolju odbojkašicu Evropskog prvenstva, a Mihajlovićeva za najboljeg primača.

Odbojkašice Srbije pobijedile su u finalu Evropskog prvenstva reprezentaciju Holandije rezultatom 3:1.