latinica  ћирилица
04/10/2017 |  15:06 | Autor: RTRS

Srbija - primljeno 1.114 novih profesionalnih vojnika

Vojska Srbije primila je u svoj sastav 1.114 novih profesionalnih vojnika od decembra 2016. do danas, dok je u procesu prijema još njih 867, a do kraja godine moglo bi da bude primljeno još 663 ljudi, izjavio je danas u Nišu ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Vojska Srbije (foto: www.pecat.co.rs) -
Vojska Srbije (foto: www.pecat.co.rs)

On je uputio poziv svima zainteresovanima koji ispunjavaju odgovarajuće uslove, što znači da su služili vojni rok sa oružjem, da su mlađi od 30 godina i da su državljani Srbije, da dođu u Vojsku Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Za Vojsku Srbije možemo da očekujemo bolje dane i značajno povećanje zarada, već smo podigli dnevnice, radimo na tome da se standard poveća, pokrenućemo i značajan projekat stambene izgradnje. Imate i materijalni razlog da budete u Vojsci Srbije, a naravno, tu je i onaj koji ne može nikakvim novcem da se izmjeri i izračuna, a to je ljubav prema pozivu i prema svojoj zemlji", poručio je Vulin.

Ministar odbrane Srbije danas je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića posjetio Mješovitu artiljerijsku brigadu i dio 3. brigade Kopnene vojske u niškoj kasarni "Mija Stanimirović".

Izvor: SRNA