latinica  ћирилица
04/10/2017 |  15:17 ⇒ 17:19 | Autor: RTRS

Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta grada Banjaluka

Usvojen je izvještaj o izvršenju budžeta grada Banjaluka za prvih šest mjeseci ove godine. Ostvaren je suficit od tri miliona maraka, jer su budžetski prihodi 129 miliona, dok su rashodi 126 miliona maraka.
Skupština grada Banjaluke - Foto: RTRS
Skupština grada BanjalukeFoto: RTRS

Gradonačelnik Igor Radojičić istako je da Grad redovno izvršava sve obaveze i da je godišnja zaduženost svedena na 11-12 odsto.

Suficit koji, ako se saberu svi fondovi iznosi 3,7 miliona najveći je ostvareni suficit u poteklih nekoliko godina, kažu u Gradskoj upravi. Iz opozicije pitaju zašto ostvareni suficit nije usmjeren za finansiranje neophodnih projekata. 

-  Vidjeli smo prikazan je suficit ali mene koja nisam te struke i nas ovako koji smo laici zanima zašto taj suficit nije otišao na finansiranje važnih projekata kao zeleni most - rekla je Mirna Savić Banjac iz NDP-a.

- 140 miliona uplaćeno je podsticaja privredi, 760 hiljada je uplaćeno za stipendije osnovcima i srednjoškolcima, pola miliona grantova uplaćeno je za sport jedan milion uplaćen je za komunalnu ifrastrukturu - istakla je načelnica Odjeljenja za finansije Grada Banjaluka Božana Šljivar.

- Mi smo bili uzdržani jer je Radnički poslovao pozitivno a smatramo da treba podržati sve koji posluju pozitivno ali podržavamo i ideju gradonačelnika o transformaciji - izjavio je Boran Bosančić iz DNS-a.

Gradonačelnik najavljuje moguću transformaciju ove institucije u centar za prekvalifikaciju radnika

- Kroz razgovore sa privrednicima, pojavila se potreba za centrom za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju. Upravo u tom svjetlu razgovaraćemo o transformaciji Radničkog univerziteta u jedan takav centar - naglasio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Dodijeljeni su u zakup i poslovni prostori pod posebnim uslovima Društvu doktora i MUP-u. Zbog gužvi prilikom registracije vozila , MUP-u je dodijeljen dodatni prostor u ulici Јug Bogdana , na Starčevici.