latinica  ћирилица
04/10/2017 |  16:02 | Autor: RTRS

Razbijena međunarodna narko-banda u Austriji i Njemačkoj

Srpska policija u saradnji sa austrijskim kolegama razbila je međunarodnu narko-bandu, koja je proizvodila narkotike u Srbiji ili ih dopremala iz Albanije i sa teritorije Kosova i Metohije, a prodavala u Austriji i Njemačkoj.
Austrijska policija (Foto: epa/Kerstin Joensson) -
Austrijska policija (Foto: epa/Kerstin Joensson)

U akciji su zaplijenjena 64 kilograma marihuane, otkrivene su dvije laboratorije i uhapšene 22 osobe, prenose beogradski mediji.

Šef kancelarije za borbu protiv organizovanog kriminala u Saveznoj kriminalističkoj službi Andreas Holcer pohvalio je na konferenciji za novinare u Beču saradnju sa srpskom policijom i istakao da je Srbija već godinama jedan od najvažnijih partnera kriminalističke policije Austrije na zapadnom Balkanu.

Holcer je naveo da je specifičnost ove bande što je polikriminalno djelovala, odnosno nije se bavila samo jednom vrstom kriminala "švercom narkotika", već i drugim krivičnim djelima.

Načelnik Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika pri Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Goran Papić objasnio je da je istraga pokrenuta 1. aprila prošle godine.

"Nad osumnjičenim licima sprovedene su specijalne istražne metode, a organizovanu kriminalnu bandu vodila su dva srpska državljana", naveo je Papić.

On je dodao da se radilo o grupi, koja se sastojala od dva kraka, koja su koristila iste kurire, te da je jedan od kurira "pao" u Beču 8. marta ove godine, kada je pokušao da proda narkotike isledniku na tajnom zadatku.

Izvor: Srna