latinica  ћирилица
04/10/2017 |  17:12 ⇒ 18:50 | Autor: RTRS

Namjere Vlade smetaju onima koji žele zlo Srpskoj i Srbiji

Ministarstvo finansija Republike Srpske smatra da PDP današnjim saopštenjem želi baciti ljagu na namjere Vlade Srpske, koje mogu smetati samo onima koji žele zlo interesima Srpske i Srbije.
Ministarstvo finansija Republike Srpske - Foto: ilustracija
Ministarstvo finansija Republike SrpskeFoto: ilustracija

"PDP se upušta u priču o trošenju javnih sredstava, zaboravljajući ko je prodao banku za jednu marku, ko trenutno vrši vlast na nivou BiH i troši narodna sredstva putujući po bijelom svijetu predstavljajući Republiku Srpsku u najgorem svijetlu, boreći se protiv interesa svojih sugrađana i za blokiranje razvojnih projekata namijenjenih građanima Srpske", rečeno je Srni u Ministarstvu finansija.

U Ministarstvu finansija napominju da PDP, pozivajući se navodno na interes građana, zaboravlja da je u gotovo svaka lokalna zajednica u Republici Srpskoj imala koristi od privatizacije Telekoma, da se zahvaljujući dobrim planovima Vlade razvoj Republike Srpske nastavlja, da se grade obrazovne ustanove, bolnice i putevi.

"Upravo PDP skreće pažnju sa činjenice da su bez argumenata optužili i Ministarstvo finansija i ministra finansija i sve budžetske korisnike za lažiranje revizorskih podataka, pokušavajući da javnost obmanu već izlizanim lažima i iznošenjem neistina", ističu u resornom ministarstvu.

Regionalno povezivanje sa Srbijom, bilo da je u pitanju izlazak na finansijsko tržište regiona ili projekat privatizacije Telekoma, može smetati samo onima koji žele zlo interesima Republike Srpske i Srbije, zaključuju u Ministarstvu finansija.

Partija demokratskog progresa saopštila je da je nevjerovatno da ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija kao uspjeh predstavlja novo zaduživanje Srpske u iznosu od 50 miliona KM.

Izvor: SRNA