latinica  ћирилица
04/10/2017 |  18:37 ⇒ 05/10/2017 | 08:45 | Autor: RTRS

I opština Istočna Ilidža bila široke ruke prema BN-u (VIDEO)

Da je i opština Istočna Ilidža bila široke ruke prema privatnim medijima, potvrđuju i ugovori o medijskom praćenju između ove opštine i BN televizije, još od 2012. godine.
Istočna Ilidža - privatni mediji - Foto: RTRS
Istočna Ilidža - privatni medijiFoto: RTRS

Načelnik Marinko Božović tvrdi da je do ove godine BN-u plaćeno 100 hiljada maraka, a da je u 2017, zbog racionalizacije potrošnje, sklopljen ugovor od sedam hiljada maraka. Demantuju ga iz odborničkog kluba SNSD-a, jer je kažu ugovoreno finasiranje za polugodišnji period.

Ako su pojedini favorizovani, zašto bi drugi mediji pratili događaje u Istočnoj Ilidži, pitaju u SNSD-u. Isto pitanje postavljaju i stanovnici Istočne Ilidže.

U proteklih pet godina, kako tvrdi načelnik Božović, za medijsko praćenje BN-u, iz budžeta su izdvojili 100 hiljada maraka, u prosjeku, godišnje 20 hiljada. Ne naglašavajući da je riječ o polugodišnjem ugovoru, ističe, zbog mjera štednje ove godine izdvojili su sedam hiljada.

Da li će opštinski načelnik platiti BN-u medijsko praćenje i za preostali polugodišnji period, ne znaju u Klubu odbornika SNSD-a, jer je riječ o direktnom ugovoru, bez tenderske procedure. Odbornica SNSD u SO Istočna Ilidža Milica Ristović, tvrdi da po srijedi nisu nikakve uštede.

"Ne radi se tu o mjerama štednje, nego je naprosto novac podijeljen između BN i jednog medijskog portala. Nije mi jasno zašto drugi mediji dolaze da nas prate, jedan faborizovan - istakla je zamjenica predsjedavajućeg Kluba odbornika SNSD-a u SO I. Ilidža Milica Ristović.

Uz BN televiziju, ova opština favorizuje i info portal Katera, kojem za objavljivanje servisnih informacija godišnje plaća 4.980 maraka. Dok favorizovani dobijaju novac javna gradska RTV Istočno Sarajevo je pred nestankom, upravo zbog maćehinskog odnosa osnivača, Grada i opština Istočnog Sarajeva.