latinica  ћирилица
04/10/2017 |  19:05 ⇒ 19:39 | Autor: RTRS

Cvijanović: Institucije iz Sarajeva za svaki neuspjeh optužuju Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Sarajevu da je strašno frustrira to da je za svaki neuspjeh dežurna adresa Republika Srpska, što, nažalost, dolazi iz sarajevskih institucija.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

"Kad smo na početku dogovarali aranžman sa MMF-om svi su pričali da je problem samo Republika Srpska i Banka Srpske, pa da nam se smiješi kandidatura u EU, a da je samo problem Srpska. Na kraju se ispostavilo da Republika Srpska, uopšte, nije problem ni za jednu od tih stvari", izjavila je Cvijanovićeva novinarima nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH.

Prema njenim riječima, Republika Srpska je optužena da koči i kada prošli put nije došlo do povećanja globalnog fiskalnog okvira, a da niko nije pitao šta su razlozi.

"Ne možete mlatiti praznu slamu. Ne možete MMF-u pričati jednu priču, preuzimati na sebe obaveze, a onda ne izvršavati te svoje obaveze. Ako je sve na priči i obećanju mogu i ja hodati po svijetu i obećavati šta hoću", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, imamo izbor ili smo sa MMF-om ili nismo, jer ako smo sa MMF-om treba onda da se u skladu sa tim i ponašamo.

Ona je naglasila da neće da se igraju igre,"da pribjegavamo nekim ispraznim trikovima i da za svaki svoj neuspjeh optužimo nekog drugog".

"Nemam vremena za političke igre. Imam pametnija posla, spremamo budžet Republike Srpske. Treba da donesemo zakon da nezaposlene porodilje počnu od sljedeće godine da dobijaju 405 KM. To implicitno znači da će se povećati minimalna plata. Mnogo toga smo mi zakotrljali da bih ja sada gubila vrijeme", izjavila je Cvijanovićeva.

Izvor: SRNA