latinica  ћирилица
05/10/2017 |  08:07 | Autor: RTRS

Nema dokaza o terorizmu u Las Vegasu

Američka policija saopštila je da u ovom trenutku nema dokaza da je pucnjava u kojoj je u Las Vegasu ubijeno 58 ljudi bila akt terorizma.
Las Vegas, pucnjava - Foto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Las Vegas, pucnjavaFoto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

Specijalnei agent Federalnog istražnog biroa /FBI/ Aron Rous izjavio je na konferenciji za novinare da su vlasti ispitale djevojku napadača Marilu Denli i da niko nije priveden kao osumnjičeni saučesnik.

Denlijeva je rekla da nije znala šta planira njen "ljubazni, brižni i tihi" partner Stiven Pedok, koji je pucao sa 32. sprata hotela na posjetioce koncerta na otvorenom u Las Vegasu.

Ona je izjavila da je šokirana "užasnim i neopisivim nasiljem" koje je Pedok počinio.

Denlijeva se dobrovoljno vratila u Los Anđeles iz Filipina da bi razgovarala sa agentima FBI, nešto više od dvije sedmice nakon što ju je Pedok iznenadio plaćanjem putovanja da bi posjetila svoju porodicu.

Dok je bila u Filipinima, on joj je uplatio na račun 100.000 dolara i rekao da je to novac za kupovinu kuće.

"Bila sam zahvalna, ali, iskreno, brinula sam se da je to njegov način da raskine sa mnom. Nikada mi nije palo na pamet da planira nasilje protiv bilo koga", rekla je Denlijeva.

Policija je prethodno saopštila da je Pedok vodio "tajnovit život" i da je možda planirao da pobjegne sa mjesta napada, a ne da izvrši samoubistvo, kao što je na kraju uradio, prenio je Bi-Bi-Si.

Policijaci su pronašli još eksloziva u Pedokovom automobilu u hotelu, zajedno sa oko 1.600 metaka. Istragom je utvrđeno da se napadač kockao u kazinu samo nekoliko časova prije pucnjave.

Izvor: SRNA