latinica  ћирилица
05/10/2017 |  12:15 ⇒ 13:42 | Autor: RTRS

U Prijedoru skuplje usluge za odvoz smeća (VIDEO)

Naredni račun za usluge odvoza smeća u Prijedoru biće skuplji do jedne marke po domaćinstvu, poručuju iz preduzeća "Komunalne usluge". Odluka o povećanju cijena odvoza smeća za osam odsto donesena je na posljednjem zasjedanju Gradskog parlamenta. Dodatna sredstva, prijedorsko komunalno preduzeće utrošiće za otplatu kredita i isplatu kupljene mehanizacije.
Prijedor - odvoz smeća - Foto: RTRS
Prijedor - odvoz smećaFoto: RTRS

Prijedorčani su, većinom, zadovoljni uslugama lokalnog komunalnog preduzeća. Međutim, poskupljenje usluga odvoza smeća ne podržavaju svi građani.

Prijedorsko "Komunalo preduzeće" tražilo je poskupljenje cijene odvoza smeća od 14 odsto, a odbornici lokalnog parlamenta prihvatili su povećanje od osam odsto.

"Ti računi će biti manji od jedne marke jer u prosjeku veličina stanova je negdje od 60 do 70 kvadrata. Znači, to povećanje će se kretati od 0,50 feninga do jedne marke", rekao je Dujo Milanko, direktor preduzeća "Komunalne usluge" Prijedor.

Zahvaljujući poskupljenju, prijedorsko "Komunalno preduzeće" mjesečno će imati dodatnih 10.000 maraka prihoda, što će biti utrošeno za otplatu kredita i isplatu kupljene mehanizacije.

"To je zbog toga što nam iduće godine dospijeva kredit Svjetske banke na godišnjem nivou oko 200.000 KM koje smo utrošili za uređenje deponije i privođenje sanitarne deponije regionalnog karaktera. Mi smo u maju mjesecu nabavili kamion za odvoz smeća, gdje nam je mjesečna rata oko 7.000 maraka KM", istakao je Milanko.

U prijedorskom "Komunalnom preduzeću" zaposleno je 160 radnika.