latinica  ћирилица
05/10/2017 |  14:16 | Autor: RTRS

U Gradišci i Brodu gradnja 47 stanova za izbjegle i raseljene

U opštinama Brod i Gradiška počela je izgradnja dvije stambene zgrade sa 47 stanova za smještaj izbjeglih i raseljenih lica, a vrijednost radova je 1.800.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Izgradnja stanova je dio potprojekta BH-tri Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a radovi bi trebalo da budu završeni krajem naredne godine.

"U Gradišci je planirana izgradnja 32 stambene jedinice, ukupne vrijednosti 1.214.863 KM, dok će u Brodu biti izgrađeno 15 stambenih jedinica vrijednih 594.310 KM", navedeno je u saopštenju.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Davor Čordaš naglasio je da će stanovi biti korišteni prema principu neprofitnog socijalnog stanovanja, te da će svim stanovima izgrađenim u okviru potprojekta BH-tri upravljati gradovi i opštine na čijem području se nalaze, i koji će biti i vlasnici ovih stanova.

Čordaš je istakao da je u toku priprema lokacije za izgradnju zgrade sa 48 stanova u Banjaluci, ukupne vrijednosti 2.240.000 KM.

U okviru potprojekta BH-tri Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja biće izgrađena 284 stana u devet gradova i opština u Republici Srpskoj - u Prijedoru, Foči, Banjaluci, Brodu, Gradišci, Derventi, Bileći, Vlasenici i Bijeljini.

Potprojekat BH-tri odnosi se na stanogradnju i namijenjen je zbrinjavanju najugroženijih kategorija izbjeglih i raseljenih lica, a vrijednost izgradnje 284 stambene jedinice u Srpskoj je oko 13 miliona KM.

Izvor: SRNA