latinica  ћирилица
05/10/2017 |  14:19 | Autor: RTRS

Dopis NSRS MUP-u upućen u skladu sa procedurama koje se primjenjuju 20 godina

Narodna skupština Republike Srpske je 1. septembra dostavila dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske u vezi sa održavanjem sjednice koja je bila zakazana za 12. septembar u istoj formi i prema proceduri koja se primjenjuje u proteklih 20 godina i to je jedini dopis koji je u vezi sa tom sjednicom upućen MUP-u, piše portal "Srpskainfo".
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

"Obavještavamo vas da će 21. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biti održana u utorak, 12. septembra 2017. godine sa početkom u 10.00 časova, u sali za sjednice Narodne skupštine. Smještaj i ishrana za narodne poslanike i goste koji prisustvuju sjednici Narodne skupštine obezbijeđeni su u hotelu 'Bosna' u Banjaluci. Na osnovu svega navedenog, molim Vas da preduzmete neophodne bezbjednosne mjere za uspješno organizovanje sjednice", navodi se u dopisu koji je je u posjedu "Srpskainfo".

Isti izvor navodi da je ovo jedini dopis koji je iz Narodne skupštine Republike Srpske upućen MUP-u, a koji je u petak, 1. septembra potpisao generalni sekretar Narodne skupštine Marko Aćić.

Narodni poslanici kažu da je procedura obavještavanja ista 20 godina i da generalni sekretar uvijek i pred svaku sjednicu u skladu sa zakonom i Poslovnikom obavještava MUP o održavanju sjednice parlamenta.

Pored toga što je MUP po Ustavu i zakonu dužan da obezbjeđuje institucije, vrši procjenu bezbjednosti i omogući nesmetan rad, Narodna skupština nema ni vlastitu službu obezbjeđenja, navodi ovaj portal.

Partija demokratskog progresa objavila je danas snimak iz Narodne skupštine Republike Srpske za koji kažu da potvrđuje da su policajci u ovu instituciju 13. septembra pozvani prema nalogu predsjednika parlamenta Srpske Nedeljka Čubrilović

U Narodnoj skupštini i kabinetu predsjednika parlamenta nisu željeli da komentarišu navode PDP-a.

"Ne mogu se sve laži komentarisati", rekli su za portal "Srpskainfo".

Izvor: SRNA