latinica  ћирилица
05/10/2017 |  16:20 ⇒ 16:20 | Autor: RTRS

CIK BiH: Cilj digitalizacija izbornog procesa

Cilj održavanja serije okruglih stolova o temi "Digitalizacija izbornog procesa u BiH" jeste doprinos javnoj raspravi o mogućnostima modernizacije i digitalizacije izbornog procesa u BiH, saopšteno je danas iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.
CIK BiH -
CIK BiH

Centralna izborna komisija BiH, Spoljnotrgovinska komora BiH i Ministarstvo transporta i komunikacija BiH organizuju okrugle stolove kako bi bile sagledane mogućnosti domaće informatičko-komunikacione tehnološke industrije u pogledu implementacije najnovijih tehnoloških rješenja primjenjivih u izborima u svijetu i u BiH.

"Nesporno je da BiH ima dovoljno kapaciteta, kako intelektualnih, ekspertskih tako i materijalnih da digitalizaciju cjelokupnog izbornog procesa učini realnom. Nove tehnologije u izborima nam nude i ubrzanu izbornu reformu", napominje se u saopštenju CIK-a BiH.

Prvi okrugli sto održan je juče u Sarajevu, a uvodničari su bili član CIK-a Suad Arnautović i predsjednik IKT asocijacije Spoljnotrgovinske komore BiH Brano Vujičić.

Serija okruglih stolova o temi "Digitalizacija izbornog procesa u BiH", predviđa njihovo održavanje i u Banjaluci i Mostaru

Izvor: SRNA