latinica  ћирилица
05/10/2017 |  17:44 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

"Što prije riješiti pitanje akciza"

Šef Delegecije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, ambasador SAD u BiH Morin Kormak i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović saglasili su se danas da je neophodno što prije riješiti pitanje akciza, kako bi se aktiviralo 500 miliona evra investicija u infastrukturu BiH.
Institucije BiH - Foto: RTRS
Institucije BiHFoto: RTRS

Vigemark i Kormakova istakli su i odgovornost svih političara u BiH da obezbijede da opšti izbori 2018. godine budu održani nesmetano i da institucije budu pravovremeno formirane.

Iz Ambasade SAD u BiH saopšteno je da se Izetbegović obavezao na otvoren i produktivan dijalog sa ostalim političkim liderima.

Ambasadori EU i SAD naglasili su da bilo koji prijedlog mora uvažavati sudske odluke i vladavinu prava, te učiniti da zemlja bude bliža standardima EU.

U saopštenju se dodaje da EU i SAD podržavaju konstruktivna nastojanja da se prevaziđu razlike u stavovima i da zemlja napreduje na putu ka EU.

Tokom susreta razgovarano je i o potrebi za obnavljanjem zamaha na evroatlantskom putu, te ispunjavanju refomskih obaveza i poboljšanju situacije u oblasti vladavine prava.

Izvor: SRNA