latinica  ћирилица
05/10/2017 |  22:26 | Autor: RTRS

Muslin i Ivanović: Došli smo da pobijedimo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin i kapiten Branislav Ivanović poručili su da su došli u Beč da pobijede Austriju i obezbijede direktan plasman na Mundijal u Rusiji, ali da su svjesni da je pred ekipom izuzetno težak zadatak.
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin - Foto: RTS
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub MuslinFoto: RTS

- Kao i obično, došli smo da pobijedimo, jer su nam bodovi potrebni za plasman na Mundijal. Znam da je to lakše reći nego uraditi, pogotovo jer je rival veoma kvalitetan i na startu kvalifikacija mislio sam da je Austrija prvi favorit u grupi. Znam da će biti teško sutra, uprkos kadrovskim problemima domaćina, ali vjerujem mojim momcima i znam da će odigrati odlično kad to treba - rekao je Muslin na konferenciji za medije i pozvao navijače Srbije, kojih će biti u velikom broju, da navijaju sportski, da bude lijepa i korektna utakmica i neka bolji pobijedi.

Kapiten Ivanović je rekao da nema mnogo toga da doda na selektorove riječi.

- Što se mene i ekipe tiče, fizički smo spremni, imamo par manjih problema, ali igrači koji izađu na teren biće 100 odsto motivisani i jedva čekamo da utakmica počne - istakao je Ivanović i dodao da, bez obzira na to koja trojica štopera budu u zadnjoj liniji, sve će biti u najboljem redu.

Muslin je ponovio da problemi Austrijanaca mogu da budu mač sa dvije oštrice.

- To s jedne strane može da bude prednost jer igrači koji dobiju šansu imaće mnogo motiva da se dokažu. Ne računamo na oslabljenost Austrije, već na naš kvalitet - naveo je Muslin i otkrio da će odluku o nastupu Filipa Kostića donijeti poslije treninga.

Muslin je na pitanje austrijskih novinara da li bi Marko Arnautović i Aleksandar Dragović imali mjesta u sadašnjem timu Srbije, rekao da su u pitanju odlični igrači i da bi dobro došli svakom timu.

Izvor: RTS