latinica  ћирилица
06/10/2017 |  12:12 ⇒ 13:11 | Autor: RTRS

Čubrilović: Zakonodavstvo u Srpskoj je u službi naroda

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je u Banjaluci da bez obzira na kompleksno zakonodavstvo u BiH, ova institucija u oblasti pravne nauke ni u jednom slučaju nije napravila grešku koja bi mogla da košta i Srpsku i njene građane.
Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović na "Oktobarskim pravničkim danima" u Banjaluci - Foto: RTRS
Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović na "Oktobarskim pravničkim danima" u BanjaluciFoto: RTRS

Čubrilović, koj iučestvuje na "Oktobarskim pravničkim danima" naglasio da je pred Narodnom skupštinom najviše obaveza u oblasti usklađivanja zakona sa evropskim direktivama i praksama, te da je riječ o veoma važnim pitanjima.

"Vlada, ministarstva i druge institucije daju svoj doprinos ovim zadacima. Narodna skupština ima stručne saradnike u ovoj oblasti, na čiji rad se oslanjam i mislim da uspijevamo iznaći pravi put u svakoj situaciji", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci .

Čubrilović je naglasio da je tradicionalno godišnje savjetovanje pravnika u Srpskoj značajno i za Narodnu skupštinu, koja crpi svoju snagu i eneregiju iz ovakvih skupova.

"Svi njihovi zaključci, preporuke i odluke su dobodošle svim institucijama u Srpskoj, a pogotovo Narodnoj skupštini. Јačanjem ovakvih skupova jačaće i institucije Republike Srpske", poručio je Čubrilović.

Vršilac dužnosti dekana Pravnog fakulteta u Banjaluci Željko Mirjanić istakao je da savjetovanje pravnika okuplja sve vodeće pravnike, koji se nalaze na najvažnijim funkcijama u Republici Srpskoj. Prema njegovim riječima "Oktobarski pravnički dani" su veoma značajni za razvoj nauke i struke, a posebno su korisni mladim kolegama, koji će moći da slušaju izlaganja eminentnih stručnjaka iz Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Stručno savjetovanje "Oktobarski pravnički dani", koje se održava danas i sutra, organizuju Udruženje pravnika Republike Srpske i Pravni fakultet u Banjaluci.

Prvog dana savjetovanja planirana je promocija knjige "Besjede-prilog afirmaciji nauke i umjetnosti", autora akademika Rajka Kuzamovića, kao i Pravnički čas posvećen ugladnom pravniku Marku Arsoviću te Pravničko veče za učesnike savjetovanja.

Izvor: SRNA