latinica  ћирилица
06/10/2017 |  12:17 | Autor: RTRS

Pušten Mile Radišić

Vlasnik banjalučke firme "Grand trade" Mile Radišić izašao je jutros iz Kazneno – popravnog zatvora Tunjice u kojem je služio trogodišnju zatvorsku kaznu zbog malverzacija akcijama "Medicinske elektronike", saznaje CAPITAL.ba.
Mile Radišić - Foto: arhiv
Mile RadišićFoto: arhiv

Odluku u puštanju Radišića na slobodu, na prijedlog KPZ Tunjice, Komisija za uslovni otpust donijela je na sjednici održanoj 4. oktobra. Osim Radišića, na uslovnu slobodu je danas puštena još 21 osuđena osoba. Ukupno 22 zahtjeva za prijevremeno puštanje na slobodu Komisiji su podnijelo šest ustanova, a Komisija je jednoglasno donijela odluku o prihvatanju svih zahtjeva.

Član Komisije za uslovni otpust i pomoćnik ministra pravde Republike Srpske u Resoru za izvršenje krivičnih sankcija Pero Dunjić je istakao da je Mile Radišić, za njega, kao i za Komisiju, isti kao i svi ostali osuđenici i da su pri odluci samo uzimali u obzir da li ispunjava uslove za prijevremeno puštanje. Pojasnio je da se uslovni otpust daje osuđenicima za izuzetno vladanje i ponašanje za vrijeme izdržavanja kazne. 

Radišiću, koji je osuđen na tri godine, redovna zatvorksa kazna isticala je 18. jula 2018. godine.

Izvor: Nezavisne novine