latinica  ћирилица
06/10/2017 |  12:41 | Autor: RTRS

Počelo izdavanje potvrda za regresirano gorivo u Bijeljini

U Bijeljini je danas počelo izdavanje potvrda za korištenje regresiranog goriva, na šta je pravo ostvario 3.891 poljoprivrednik, rekao je novinarima načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić.
Regresirano gorivo - Foto: RTRS
Regresirano gorivoFoto: RTRS

Uz popust od 60 feninga po litru, ova mjera obezbjeđuje poljoprivrednom proizvođaču podsticaj od 12 maraka po hektaru", rekao je Savić i najavio da će izdavanje potvrda za korištenje regresiranog goriva trajati do kraja novembra.

On je podsjetio da je mjerama Vlade Republike Srpske za ublažavanje štete od suše količina regresiranog goriva za jesenju sjetvu povećana sa 100 na 120 litara po hektaru.

Savić je rekao da je među mjerama Vlade i dodatni podsticaj poljoprivrednicima od 28 KM po hektaru, te pozvao poljoprivrednike da provjere račune na koje im se dostavlja novac kako se ne bi dešavalo da su neaktivni ili netačno navedeni.

Naveo je da Bijeljina ima 5.500 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, a da pravo na podsticaje Vlade Republike Srpske ostvaruje njih oko 60 odsto, koji su prijavili način korištenja zemljišta.

Izvor: SRNA