latinica  ћирилица
06/10/2017 |  16:24 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Čelinac - Uručena odlikovanja za poginule borce VRS (VIDEO)

U Čelincu je uručeno 14 odlikovanja porodicama poginulih boraca sa teritorija opština Čelinac, Teslić i Kneževo. Odlikovanja je uručio izaslanik predsjednika Srpske, Sinaša Karan, a sa skupa je poručeno da je ovo znak zahvalnosti poginulim borcima za najveću žrtvu koju su dali za stvaranje Republike Srpske.
Čelinac odlikovanja - Foto: RTRS
Čelinac odlikovanjaFoto: RTRS

Bol za bratom Radom, za Živka Vučića ni nakon više od 20 godina nije prestala. Svako sjećanje budi ružne uspomene, ali današnje odlikovanje, kaže, dokaz je da borci Srpske nikada neće biti zaboravljeni.

"Hvala Republici Srpskoj, predsjedniku i boračkoj organizaciji što nas nisu zaboravili", istakao je brat poginulog borca Živko Vučić.

Iako se bol i patnja porodica ne može nadoknaditi, opština Čelinac stambenim zbrinjavanjem, zapošljavanjem članova porodica poginulih boraca i izgradnjom spomen-obilježja trajno čuva sjećanje na one koji su svoj život dali za Republiku Srpsku.

"Bez obzira što smo opština koja nije bila rubnog karaktera, naši borci preko 4.500 bilo je prisutno po svim ratištima -
od Hercegovine do Novog Grada", naveo je načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

"Naša je obaveza danas da jačamo i gradimo Republiku Srpsku. Da ne dozvoli nikome da dirne jednu takvu tvorevinu u čijim temeljima su njihovi životi i da dograđujemo jedno dobro, lijepo mjesto za život svih građana Republike Srpske", poručio je izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Karan.

Posthumna odlikovanja dodijeljena su ukazom predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, a na inicijativu Boračke organizacije i Republičke organizacije porodica poginulih i nestalih.