latinica  ћирилица
07/10/2017 |  08:56 | Autor: RTRS

Oblačno sa mjestimičnom kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno, mjestimično sa kišom, uz dnevnu temperaturu do 15 stepeni Celzijusovih.

Јutros je pretežno oblačno i hladno sa kišom, a na višim planinama iznad 1.200 metarlja nadmorske visine pada snijeg.

Kiša će mjestimično padati tokom prijepodneva na istoku, sjeveru i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U drugom dijelu dana doći će do postepenog smanjenja oblačnosti, pa se očekuju i sunčani intervali, a u Hercegovini razvedravanje.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini bura, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od sedam na istoku do 15 na sjeveru, na jugu Hercegovine do 18, a na planinama do četiri stepena Celzijusovih.

Temperatura jutros u 8.00 časova: Kalinovik i Čemerno nula stepeni Celzijusovih, Foča, Rudo i Han Pijesak dva, Gacko, Mrakovica, Nevesinje, Sokolac, Sarajevo i Bihać četiri, Višegrad pet, Bugojno šest, Mrkonjić Grad, Bileća, Srebrenica, Krupa na Uni i Livno sedam, Ribnik, Novi Grad, Prijedor, Srbac, Šipovo, Banjaluka, Zvornik i Tuzla osam, Trebinje, Bijeljina i Doboj devet, Neum 11, a Mostar 13 stepeni Celzijusovih.

Snijega jutros ima u Kalinoviku pet centimetara, a na Čemernom osam centimetara.

Izvor: SRNA