latinica  ћирилица
09/10/2017 |  08:05 | Autor: RTRS

Magla u kotlinama i na planinama, odroni u usjecima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u kotlinama i uz riječne tokove kao i u višim predjelima jutros je smanjena vidljivost zbog magle, a na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni.
magla - Foto: TANЈUG
maglaFoto: TANЈUG

U tunelu Kalovita brda, na magistralnom putu M-5, dionica Ljubogošta-Pale, saobraćaj je, zbog sanacionih radova, potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta M-14.1 Bijeljina-Glavičice /ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini/ saobraćaj je, zbog izvođenja radova na kanalizacionoj mreži, obustavljen za sve kategorije vozila. Saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

U toku su radovi na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ i Brčko dva /granica Republike Srpske/Brčko distrikt/ - Donja Bukovica zbog čega dolazi do izmjena u režimu saobraćaja.

U prvoj fazi, koja će trajati do 31. oktobra, nema značajnih izmjena u odvijanju saobraćaja, jer radovi neće biti izvođeni na magistralnom putu, pa će samo doći do usporavanja saobraćaja.

U drugoj fazi, od 1. novembra do 30. aprila, saobraćaj će biti preusmjeren na obilazni put sa desne strane /iz pravca Brčkog/.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na dijelu magistralnog puta M-6.1, na dionici /374 Nevesenje jedan - Nevesinje dva/ u gradskoj zoni, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Јohovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 /opština Doboj/, na magistralnom putu M- 14,1 Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova, saobraćaj će se odvijati na način 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i R-476 dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima BiH nema dužih čekanja.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na graničnom prelazu Stara Gradiška- Gradiška, tako da se na ovom prelazu tokom dana mogu očekivati duža zadržavanja.

Izvor: SRNA