latinica  ћирилица
09/10/2017 |  14:02 | Autor: RTRS

Male količine "Mekdonaldsovog" sečuan sosa razbjesnile hiljade mušterija

Pokušaj "Mekdonaldsa" da nakratko vrati stari umak rezultirao je hiljadama nezadovoljnih mušterija zbog ograničenih količina na raspolaganju.
Mekdonalds (arhiv) -
Mekdonalds (arhiv)

Sečuan sos, koji je "Mekdonalds" pravio samo 1998. godine radi promocije crtanog filma Mulan, postao je poznat među mlađim generacijama kada se pojavio u popularnom crtanom Rik i Morti.

U julu je restoranski lanac poslao veliku plastičnu bocu sosa autorima crtane serije, a kasnije i najavio da će se sos vratiti na menije 7. oktobra, na samo jedan dan.

Marketinški potez je urodio plodom i velikim interesovanjem, a hiljade ljudi je opsjelo restorane u nadi da će ugrabiti malo sosa.

Na društvenim mrežama ubrzo su dijeljene stotine fotografija i snimaka ljutih mušterija u restoranima i na parkinzima kako viču: "Mi hoćemo sos".

"Mekdonalds" se izvinio mušterijama na društvenim mrežama, ali i ponovio upozorenje da su količine sosa veoma ograničene.

Јoš nije poznato da li će planetarni lanac restorana možda napraviti akciju još neki dan kako bi udovoljio onima koji su ostali kratkih rukava.