latinica  ћирилица
10/10/2017 |  07:59 | Autor: RTRS

Kolovozi mokri i klizavi, odroni preko planinskih prevoja

U pojedinim krajevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su mokri i klizavi, magla smanjuje vidljivost na dionicama u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, a na putevima kroz usjeke i preko planinskih prevoja mogući su odroni.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

U tunelu Kalovita brda, na magistralnom putu M-5, dionica Ljubogošta-Pale, saobraćaj je, zbog sanacionih radova, potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta M-14.1 Bijeljina-Glavičice /ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini/ saobraćaj je, zbog izvođenja radova na kanalizacionoj mreži, obustavljen za sve kategorije vozila. Saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Јohovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku su radovi na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ i Brčko dva /granica Republike Srpske/Brčko distrikt/ - Donja Bukovica zbog čega dolazi do izmjena u režimu saobraćaja.

U prvoj fazi, koja će trajati do 31. oktobra, nema značajnih izmjena u odvijanju saobraćaja, jer radovi neće biti izvođeni na magistralnom putu, pa će samo doći do usporavanja saobraćaja.

U drugoj fazi, od 1. novembra do 30. aprila, saobraćaj će biti preusmjeren na obilazni put sa desne strane /iz pravca Brčkog/.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na dijelu magistralnog puta M-6.1, na dionici /374 Nevesenje jedan - Nevesinje dva/ u gradskoj zoni, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 /opština Doboj/, na magistralnom putu M- 14,1 Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova, saobraćaj će se odvijati na način 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i R-476 dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Iz AMS navode da naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice autoputa Banjaluka-Prnjavor.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na graničnom prelazu Stara Gradiška- Gradiška, tako da se na ovom prelazu tokom dana mogu očekivati duža zadržavanja.

Izvor: SRNA