latinica  ћирилица
11/10/2017 |  13:10 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

Vučića i Erdogana u Novom Pazaru dočekali brojni građani (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan stigli su danas u Novi Pazar gdje ih je dočekao veliki broj građana.
Vučić - Erdogan (foto:Tanjug/Rade Prelić -
Vučić - Erdogan (foto:Tanjug/Rade Prelić

Nastavićemo da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i ne postoji ništa važnije od toga, poručio je predsjednik Srbije u Novom Pazaru tokom zajendičkog obraćanja sa turskim kolegom Erdoganom.

- Znam da neću biti pozdravljen ni upola kao predsjednik Turske, ali imam dovoljno hrabrosti i čiste savjesti da mogu da vam kažem da sam radio i radim u vašem najboljem interesu i interesu svakog građanina Srbije - rekao je Vučić.

- Naš je posao da radimo koliko možemo i razvijamo sve dijelove Srbije i da ulažemo sve više novca - rekao je Vučić i najavio projekat izgradnje puta Požega - Boljare.

Želja je, kaže, da se ovaj kraj spoji i sa Beogradom i Sarajevom i Podgoricom.

- Naš je posao da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i to ćemo nastaviti da radimo i ne postoji ništa važnije od toga - poručio je srpski predsjednik.

Predsjednici Srbije i Turske prethodno su se sastali sa gradonačelnicima i predsjednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Put Beograd - Sarajevo izuzetno značajan

redsjednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan ocijenili su da je nova saobraćajnica Beograd-Sarajevo izuzetno značajan i da će predstavljati put mira i prosperiteta u regionu.

"Srbe, Hrvate, Bošnjake i sve druge vidimo kao naše prijatelje sa kojima smo vijekovima zajedno živjeli i sa kojima ćemo sarađivati u svim oblastima i u budućnosti", rekao je Erdogan u obraćanju građanima u Novom Pazaru.

On je istakao da, koliko narodi na Balkanu budu jedinstveni i složni, toliko će im biti sigurniji i bolji život.

"A mi, kao rukovodioci naših zemalja, odlučni smo za jačanje stabilnosti i prosperiteta na Balkanu", rekao je Erdogan i dodao da se još mnogo toga treba uraditi za razvoj Srbije i Raške oblasti koja predstavlja njen važan dio.

On je dodao da je Raška oblast jedan od najbitnijih mostova koji povezuje Srbiju i Tursku, te da se ta jaka veza odrazila i na jačanje bilateralnih odnosa.

Erdogan je zahvalio građanima Srbije i njenom predsjedniku za podršku turskim vlastima nakon pokušaja vojnog udara u Turskoj i istakao da je Vučić bio jedan od prvih svjetskih lidera koji je to uradio.

Novi Pazar dočekuje Vučića i Erdogana (foto:Tanjug)

Predviđeno je i potpisivanje protokola između grada Novog Pazara i opštine Raška sa turskom Agencijom za saradnju i koordinaciju.

Grad je u znaku dolaska dva predsjednika. Skoro svaka zgrada u centru ukrašena je zastavama Turske i Srbije ili transparentom "Dobrodošli u Novi Pazar", "Vučić - Erdogan", dok preko puta Gradske uprave dominira transparent sa velikom Erdoganovom slikom uz tekst "I za reči i za postupke", na turskom.

Veliki broj građana je u crvenom, ili nose marame i šalove sa obilježjima Turske, a na Novopazaraskoj tvrđavi istaknute su zastave Turske, Srbije i Novog Pazara, a grad je ukrašen i balonima u bojama zastava dvije zemlje.

Izvor: Agencije