latinica  ћирилица
11/10/2017 |  17:11 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

SAD ne idu na SP zbog fantomskog gola Paname (VIDEO)

Rasplet u zoni KONKAKAF bio je šokantan, pošto će Sjedinjene Američke Države prvi put poslije 1986. godine izostati sa SP, dok je Panama izborila debitantski plasman na Mundijal
Fudbal Panama - Kostarika - Foto: Screenshot
Fudbal Panama - KostarikaFoto: Screenshot

Rasplet u zoni KONKAKAF bio je šokantan, pošto će Sjedinjene Američke Države prvi put poslije 1986. godine izostati sa SP, dok je Panama izborila debitantski plasman na Mundijal. Doduše, ostala je velika mrlja na podvigu Panamaca, pošto im je protiv Kostarike u 52. minutu priznat pogodak, iako lopta nije prešla gol-liniju. Time su izjednačili na 1:1, a kasnije su dali i drugi za 2:1.

Gol tehnologija se ne koristi u ovim kvalifikacijama, tako da greška arbitra Valtera Lopeza sa Gvatemale nije mogla da bude ispravljena. Ovom pogrešnom odlukom Panama je došla do tri boda, čime je preskočila SAD na tabeli, ali Amerikanci su sami krivi što neće vidjeti Rusiju.

U posljednjem kolu gostovali su Trinidadu i Tobagu, koji je izgubio osam od devet mečeva u grupi, i bio im je potreban samo bod za direktan let na Mundijal. Međutim, izgubili su od totalnog autsajdera (1:2) i pali čak na peto mjesto.

- Nema izgovora za ovakav debakl - rekao je Brus Arena, selektor SAD. - Morali smo bar bod da uzmemo, ali bili smo loši i nismo uspjeli. Јa preuzimam odgovornost.

Na SP su tako otišli Meksiko, Kostarika, Panama, dok će Honduras u interkontinentalni baraž sa Australijom.

Izvor: Novosti