latinica  ћирилица
11/10/2017 |  18:44 | Autor: RTRS

Vulin poručio Skotu: Srbija se ne stidi onih koji su je branili

Srbija nije izazvala ratove i ne treba da se stidi onih koji su je branili, poručio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, u odgovoru na komentar američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skota da "mjeseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom".
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Čudi me da ambasador ne vidi mogućnost podrivanja imidža i pretnju odnosima u tome što je haški optuženik Ante Gotovina savetnik u Vladi Hrvatske ili u oslobađanju /ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera/ Orića", rekao je Vulin.

Vulin je podsjetio na to da je nekadašnji komandant Prištinskog korpusa Vladimir Lazarević slobodan čovjek i da ima prava da poštuje njegovu borbu i borbu svog naroda, prenijeli su beogradski mediji.

"Da li treba da hvalim bombardovanje i tražim opravdanje za otcepljenje Kosova i Metohije? Ne znam vojsku koja bi se odrekla i postidela generala Lazarevića, a ja sigurno neću. I kao što već nedeljama možemo da vidimo po medijiskim napadima na mene, ja sam spreman da platim cenu za to", poručio je Vulin.

Vulin je reagovao na komentar koji je Skot napisao na svom "Tviter" profilu gdje je prenio tekst "Vašington posta" pod naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca".

Tekst američkog lista bavi se govorom koji je Vulin održao u subotu u Nišu, gdje je, između ostalog, rekao da je "prošlo vreme stida i da nastupa vreme tihog ponosa kada Srbija neguje i čuva uspomene na sve koji su je branili".

Vulin je tada rekao i da su svi koji su branili Srbiju "najhrabriji među hrabrima", misleći i na prisutnog nekadašnjeg komandanta Prištinskog korpusa Vladimira Lazarevića, koji je odslužio zatvorsku kaznu na koju je osuđen u Haškom tribunalu.

Izvor: SRNA