latinica  ћирилица
11/10/2017 |  19:11 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Grad Trebinje pomaže poljoprivrednicima (VIDEO)

Grad Trebinje nastavlja da pomaže poljoprivrednicima. Potpisani su ugovori o dodjeli sredstava iz Agrarnog fonda grada, namijenjenih za podršku poljoprivrednim proizvođačima, dodjelom mini-grantova. Trebinje je izdvojilo 50.000 KM za 29 poljoprivrednih proizvođača. Riječ je o nepovratnim sredstvima, koja su podijeljena u iznosu od 1.500, do 2.500 KM po nezaposlenom.
Agrarni fond - Trebinje ugovori - Foto: RTRS
Agrarni fond - Trebinje ugovoriFoto: RTRS

Za sredstva u okviru ovog projekta mogla su aplicirati nezaposlena lica dobi do 40 godina koja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva. Oni koji su danas potpisali Ugovore više su nego zadovoljni. Ističu da će im ova sredstva mnogo značiti, kako za otpočinjanje novih poslova, tako i za unapređenje postojećih.

- Hoću da se bavim pčelarstvom. Odobreno mi je 1.800 KM, a znate šta znači kad vam neko da bespovratno dodijeli sredstva - kaže Radenko Ivanković.

Poljoprivrednici koji budu na kvalitetan način upotrijebili sredstva dobiće dodatan novac i to već od februara kada počinje poljoprivredna sezona, poručuje gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

- Ovim se pokazalo da je formiranje Agrarnog fonda od strane grada Trebinja imalo potpunog smisla. Prepoznali smo poljoprivredne proizvođače i na ovaj način izašli u susret onim ljudima koji prate pozive i koji su uključeni u projekte - kaže Petrović.

Vesko Dutina, direktor Agrarnog fonda, kaže da su novčana sredstvau iznosu od 1.500 do 2.500 KM dodijeljena poljoprivrednim proizvođačima za unapređenje razvoja proizvodnje i njihovih poljoprivrednih gazdinstava.

Poljoprivrednicima iz Trebinja poručeno je da će im Grad Trebinje upravo preko Agrarnog fonda pružati podršku za dobre projekte. Mogu ih dostaviti putem mjesnih zajednica ili direktno u Agrarni fond.