latinica  ћирилица
12/10/2017 |  11:45 ⇒ 11:46 | Autor: RTRS

Na Kosmetu Albanci otimaju djecu radi trgovine organima!?

Iz opštine Dragaš u posljednje vrijeme nestalo je četvoro djece, a policija nema prijave o njihovom nestanku, dok upućeni u situaciju nisu daleko od toga da povjeruju da su oni među devetoro mališana za koje bivši albanski premijer i predsjednik Sali Beriša tvrdi da su dio trgovine organima.
Nasilje - Foto: ilustracija
NasiljeFoto: ilustracija

Albanska štampa ostala je nijema na Berišinu objavu na svom profilu na Facebooku, u kojoj je naveo da se sa Kosova u Albaniju krijumčare djeca iz siromašnih porodica radi transplantacije organa! On je pozvao tužilaštvo da pokrene istragu i naveo da je, prema saznanjima koje je dobio od jednog policajca, zasad prokrijumčareno devetoro djece koja su kidnapovana. "

Djeca su starosti između osam i 12 godina, a u pitanju su tri djevojčice i jedan dječak. Ne znam da li to ima veze s ovim što Beriša govori, ali s obzirom na to da je ovo veoma razuđeno mjesto, u brdima, a da granice i sa makedonske i sa albanske strane, osim graničnih kamena, ne čuva niko, sve je moguće", tvrdi za Sputnjik anonimni izvor iz opštine Dragaš.

Izvor: Nezavisne novine