latinica  ћирилица
12/10/2017 |  14:56 ⇒ 13/10/2017 | 08:39 | Autor: RTRS

Cvijanović: Srpska ima podršku jevrejske zajednice u SAD (FOTO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u Vašingtonu sa direktorom za međunarodne odnose u Američkom jevrejskom komitetu Endruom Bejkerom i direktoricom za politička pitanja u ovoj organizaciji DŽuli Rajman.
Željka Cvijanović u Vašingtonu - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u VašingtonuFoto: RTRS

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić, razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu zapadnog Balkana, kao i mogućnostima unapređenja saradnje Srpske i jevrejskih organizacija u SAD.

Ovom prilikom predsjednica Cvijanović je izrazila zahvalnost na podršci koju Srpska i njene institucije dobijaju od jevrejske zajednice u SAD, što, kako je ovo prilikom istaknuto, doprinosi izgadnji dobrih odnosa jevrejskog i srpskog naroda.

Željka Cvijanović u posjeti SAD

Tokom sastanka razgovarano je i o bezbjednosnim izazovima u regionu i svijetu, te aktivnostima Američkog jevrejskog komiteta koji posredstvom svojih regionalnih kancelarija djeluje širom svijeta, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.