latinica  ћирилица
12/10/2017 |  15:46 ⇒ 15:54 | Autor: RTRS

Značajna uloga Misije OEBS-a u BiH

Članovi kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH istakli su u razgovoru sa šefom Misije OEBS-a Brusom Bertonom da rad te misije u BiH doprinosi stabilizaciji političkih prilika, te izrazili nadu da će biti nastavljena bliska saradnja sa parlamentom BiH.
Članovi kolegijuma oba doma PS BiH - Foto: SRNA
Članovi kolegijuma oba doma PS BiHFoto: SRNA

Oni su zahvalili za dugogodišnju podršku Misije OEBS značajnom broju projekata koji su unaprijedili i obogatili rad Parlamentarne skupštine BiH.

Berton se interesovao o ishodu parlamentarne procedure u vezi sa Zakonom o parlamentarnom nadzoru, koji se trenutno nalazi u Predstavničkom domu, kao i o novom Prijedlogu zakona o sukobu interesa, koji bi uskoro trebalo da se nađe u parlamentarnoj proceduri.

On je apelovao da ključni politički akteri otvore dijalog o ovoj temi, naglašavajući da će međunarodni zvaničnici podržati konstruktivne prijedloge koji bi doveli do rješenja u skladu sa presudama Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak, njegov zamjenik Safet Softić i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefik DŽaferović primili su danas u nastupnu posjetu Bertona sa kojim su razgovarali i o izmjeni Izbornog zakona BiH, te mu čestitali imenovanje na poziciju šefa Misije OEBS-a.

Izvor: SRNA