latinica  ћирилица
12/10/2017 |  21:45 ⇒ 21:46 | Autor: RTRS

Njujorške konobarice otpuštene zbog “putinburgera“ (VIDEO)

Dvije radnice njujorškog restorana “Lucis kantina rojal“ dobile su otkaz nakon što su organizovale akciju za rođendan predsjednika Rusije Vladimira Putina.
Putinburger u njujorškom restoranu (Foto: The Guardian) -
Putinburger u njujorškom restoranu (Foto: The Guardian)

One su pozvale RT da snimi reportažu o “putinburgeru“, koji je navodno u jelovniku restorana.

Novinar Aleksej Kovaljov je nakon reportaže RT provjerio da li ovo jelo postoji u jelovniku i saznao da se “putinburger“ zapravo ne služi u restoranu.

Na kraju je televizija RT, koja je objavila informacije o jelu, bila primorana da ukloni video, a zaposlene u restoranu koje su učestvovale u snimanju i ispričale o trogodišnjoj tradiciji “putinburgera“ dobile otkaz.

Portal “Dožd“ potvrdio je da se priča za njih završila otkazom.

Otpuštena Darja Pauto rekla je da je ona lično izmislila siže, a konobarica Tamara Ilizarova je samo učestvovala u snimanju.

Prema Pautovoj, ideja o reklamnoj akciji sa “putinburgerom“ dogovorena je sa rukovodstvom restorana, iako to tamo negiraju, tvrdeći da je Pautova samo zatražila dozvolu da snimi neki kolaž za fakultet.

Pautova je objasnila da su napravljena samo dva hamburgera (od 5 odrezaka i težine oko 1.952 grama - prema godini Putinovog rođenja). Da li ih je zaista neko kupio, Pautova ne zna.

Na kraju je ona izjavila da je sama obavijestila agenciju TASS o svojoj ideji, nakon čega su joj stigli novinari RT, koji su snimili priču koja se potom proširila u svim federalnim medijima.

Izvor: Novosti