latinica  ћирилица
13/10/2017 |  08:39 ⇒ 17:13 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva nastavlja posjetu Americi

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović nastavlja posjetu SAD, gdje će prisustvovati Godišnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.
Željka Cvijanović u Vašingtonu - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u VašingtonuFoto: RTRS

Tokom boravka u Vašingtonu Cvijanovićeva će imati niz sastanaka sa predstavnicima ovih međunarodnih finansijskih institucija, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. Predviđeni su i susreti sa predstavnicima političkog i javnog života SAD.

Cvijanovićeva je tokom jučerašnje posjete Vašingtonu zahvalila za podršku koju Srpska i njene institucije dobijaju od jevrejske zajednice u SAD, što doprinosi izgradnji dobrih odnosa jevrejskog i srpskog naroda.

Na sastanku Cvijanovićeve sa direktorom za međunarodne odnose u Američkom jevrejskom komitetu Endruom Bejkerom i direktorom za politička pitanja te organizacije DŽuli Rajman razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim temama u Srpskoj, BiH i regionu Balkana, kao i mogućnosti unapređenja saradnje Srpske i jevrejskih organizacija u SAD.

Tokom sastanka razgovarano je i o bezbjednosnim izazovima u regionu i svijetu, te aktivnostima Američkog jevrejskog komiteta koji posredstvom svojih regionalnih kancelarija djeluje širom svijeta.

Izvor: SRNA