latinica  ћирилица
13/10/2017 |  15:11 | Autor: RTRS

Rajilić: Neophodno jedinstvo u Srpskoj nakon sramnog oslobađanja Orića

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić poručila je da po pitanju sramne oslobađajuće presude Naseru Oriću u Srpskoj ne smije da bude podjele na vlast i opoziciju, da svi moraju biti jedinstveni i da će se odazvati sastanku koji je tim povodom za sutra u Banjaluci zakazao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Božica Živković Rajilić - Foto: SRNA
Božica Živković RajilićFoto: SRNA

"Čula sam da su neki članovi opozicije rekli da neće doći. Ako imaju bolje rješenje svaka čast, ali mislim da o presudi Naseru Oriću ne bi trebalo da postoji ni vlast, ni opozicija", rekla je Rajićeva Srni.

Ona je istakla da bi svi u Republici Srpskoj trebalo da kažu svoje viđenje i da donesu zajedničko rješenje o ovom pitanju.

"Tu bi trebalo da cijela Republika Srpska i svi koji su zapamtili obrambeno-otadžbinski rat da budu zajedno, nema veze ni ko je predsjednik, ni ko je opozicija", kaže Rajilićeva.

Ona je naglasila da će "druga strana" koristiti srpsku neslogu i nastaviti rad na isti način.

"Kažu 'Srbi će vikati dva tri dana i odustati jer se ne mogu složiti', a oni će i dalje raditi u slozi pravno protiv nas", upozorila je Rajilićeva.

Sud BiH je u ponedjeljak, 9. oktobra, oslobodio prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na srebreničkom području 1992. godine.

Izvor: SRNA