latinica  ћирилица
19/10/2017 |  08:10 ⇒ 08:45 | Autor: RTRS

Akcize nisu tema današnje sjednice Savjeta ministara

Savjet ministara trebalo bi danas da razmatra inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o garanciji između BiH i Evropske banke za razvoj, koji se odnosi na Ugovor o zajmu za projekat Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj - prvi dio.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Na dnevnom redu sjednice je i izvještaj o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH. Na sjednici će biti riječi i o informaciji o aktivnostima u okviru CEFTA Pododbora za poljoprivredu, uključujući sanitarna i fitosanitarna pitanja u 2016. godini.

Savjet ministara razmotriće nacrt odluke o ratifikaciji amandmana na Sporazum o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom i sa trećim potprojektom u okviru Programa stambenog zbrinjavanja u BiH. Pred ministrima će se naći i nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma Savjeta ministara i Vlade Crne Gore o kolokaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava. Na dnevnom redu sjednice je i nacrt sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Savjeta ministara i Vlade Kine.

Savjet ministara neće razmatrati izmjene i dopune seta zakona koji se odnose na uvođenje namjenskih akciza za izgradnju auto-puteva, zbog čega se ponovo odgađa ispunjavanje uslova iz Pisma namjere za nastavak aranžmana sa Međunrodnim monetarnim fondom.

Prema predloženom dnevnom redu neće biti riječi ni o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita BiH o kojem je na prošloj sjednici odgođeno izjašnjavanje zbog tehničkih dopuna.

Izvor: SRNA