latinica  ћирилица
19/10/2017 |  12:10 | Autor: RTRS

Mesi postigao 100 golova u evropskim klupskim takmičenjima

Fudbaler Barselone Lionel Mesi postigao je 100 golova u evropskim klupskim takmičenjima, pošto je bio strijelac u pobjedi španskog kluba protiv Olimpijakosa (3:1), u trećem kolu Lige šampiona. Osim Mesija, to je za rukom pošlo još samo fudbaleru Real Madrida Kristijanu Ronaldu.
Lionel Mesi (Foto: espnfc.com) -
Lionel Mesi (Foto: espnfc.com)

Barselona je sinoć na svom terenu pobijedila Olimpijakos sa 3:1, u utakmici trećeg kola Grupe D u Ligi šampiona, a Mesi je postigao gol iz slobodnog udarca u 61. minutu.

Golman Silvio Proto je imao loptu na ruci, ali nije uspio da odbrani šut Argentinca. Mesi je tako postigao 97 golova u Ligi šampiona, dok je tri postigao u Superkupu Evrope.

Mesiju je to uspjelo u 122 evropske klupske utakmice, odnosno u 21 utakmici manje nego što je bilo potrebno Ronaldu da u aprilu postigne 100. gol u evropskim takmičenjima. Ronaldo je u 151 evropskoj utakmici postigao 113 golova.

Treći najboblji strijelac evropskih klupskih takmičenja je legendarni kapiten Reala Raul sa 76 golova.

- Brojke pojačavaju ono što mi vidimo iz dana u dan. Mesi nastavlja da ostvaruje ciljeve koji su se činili nemogućim - rekao je trener Barselone Ernesto Valverde.

Poslije tri kola Barselona ima sve tri pobjede u Grupi D, a sinoć je nastavila niz od 23 utakmice bez poraza na Kamp Nou u Ligi šampiona. Olimpijakos je posljednji na tabeli bez bodova, Јuventus ima šest, a Sporting iz Lisabona tri boda.

Izvor: RTS