latinica  ћирилица
19/10/2017 |  22:14 ⇒ 22:14 | Autor: RTRS

Medvedev pozvao na obnovu mehanizama bilateralne saradnje sa Hrvatskom

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je tokom sastanka sa hrvatskim predsjednikom Kolindom Grabar Kitarović da je neophodno obnoviti sve mehanizme bilateralne saradnje, te istakao važnost redovnog i pragmatičnog dijaloga.
Dmitrij Medvedev  (Foto:Sputnik/ Dmitriй Astahov) -
Dmitrij Medvedev (Foto:Sputnik/ Dmitriй Astahov)

On je ocijenio da posjeta hrvatskog predsjednika Rusiji daje mogućnost podsticanja razvoja odnosa dvije zemlje, prenosi Tas.

Kitarovićeva se danas u Moskvi sastala i sa predsjednikom gornjeg doma ruskog parlamenta Valentinom Matvijenko, koja je istakla da posjeta hrvatskog predsjednika Rusiji pokazuje da je Hrvatska zainteresovana za razvoj odnosa u svim oblastima, dodajući da je i Rusija zainteresovana za saradnju u ekonomskoj, humanitarnoj i kulturnoj oblasti.

Matvijenko je istakla važnost ekonomskog rusko-hrvatskog foruma, koji je održan u Rusiji tokom posjete Kitarovićeve, te ukazala da je za rast obima trgovine i razvoja ekonomskih odnosa neophodno češće organizovati sastanke privrednika dvije zemlje.

Ona se saglasila da dvije zemlje imaju različite stavove o nekim problemima. "Ali u okviru dijaloga mi smo dužni da slušamo i čujemo jedni druge, da se trudima da tražimo međusobno prihvatljiva rješenja", dodala je Matvijenko.

Kitarovićeva je na sastanku sa Matvijenko istakla da Zagreb smatra važnim razvoj dijaloga sa Moskvom o pitanjima bezbjednosti i borbe protiv zajedničkih prijetnji.

Izvor: Srna