latinica  ћирилица
20/10/2017 |  10:51 ⇒ 13:30 | Autor: RTRS

Ilidža: Priveden Fadil Aljović jer predstavlja bezbjednosnu prijetnju

Inspektori Službe za poslove sa strancima priveli su državljanina Srbije Fadila Aljovića jer se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom i predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH.
Fadil Aljović (Foto: http://ba.n1info.com) -
Fadil Aljović (Foto: http://ba.n1info.com)

Iz Službe je saopšteno da je lociran na području Ilidže, nakon čega je priveden, uz asistenciju pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Njemu je zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od tri godine, pa je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima koja preduzima potrebne mjere i radnje radi njegovog udaljavanja.

Privedeni Aljović je ranije osuđen za krivično djelo organizovani kriminal kao član kriminalne grupe Zijada Turkovića. Apelaciono vijeće Suda BiH je u aprilu 2015. godine izreklo pravosnažnu presudu Zijadu Turkoviću i drugima, osudivši Turkovića na 40, a Milenka Lakića na 35 godina zatvora.

Optuženi u ovom predmetu kažnjeni su sa ukupno 95 godina zatvora, dok je Mensur Aličević oslobođen optužbe za pokušaj ubistva.

Turkovićev klan optužnica tereti za brutalne likvidacije Mithata Mekića i njegove trudne supruge Lusije Salas Kortez, te ubistva Marija Tolića i Vernera Ajdarija, kao i za pljačku sarajevskog aerodroma, odakle je ukradeno 2,5 miliona KM.

Oni su optuženi za više pokušaja likvidacija, otimanje akcija Fabrike čarapa Ključ i međunarodnu trgovinu kokainom i heroinom.

Izvor: SRNA