latinica  ћирилица
20/10/2017 |  15:06 ⇒ 15:16 | Autor: RTRS

Radojičić čestitao značajan jubilej OŠ "Branislav Nušić"

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prisustvovao je danas svečanosti u Osnovnoj školi "Branislav Nušić" u naselju Srpske Toplice povodom obilježavanja 120 godina od osnivanja ove škole, jedne od najstarijih u gradu.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je sa učenicima ove škole zasadio drvo u školskom dvorištu, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Rijetka je prilika da jednoj obrazovnoj ustanovi čestitamo ovakav jubilej, 120 godina postojanja. Škola je bila stabilna sve vrijeme za koje se promijenilo i nekoliko država. Kada je otvorena, bio je to veliki trenutak za lokalnu zajednicu", rekao je Radojičić.

On je naveo da škola ima dvije područne škole, a za učenike škole iz Donjih Kola grad je omogućio da pređu u nove prostorije mjesne zajednice, tako da imaju bolje uslove za pohađanje nastave.

Grad je ove godine učestvovao i u uređenju školskog dvorišta i prilaza školi, iako je finansiranje osnovnih škola u nadležnosti Republike.


Direktor OŠ "Branislav Nušić" Stana Nikodinović Mitrović rekla je da su kroz školu prošle mnoge uspješne genracije i da će nastaviti rad sa istim entuzijazmom.

"Želimo da u naše mlade ljude utkamo sve što je plemenito i ono što ih priprema da budu dobri, pošteni i vrijedni članovi ovog društva", naglasila je Mitrovićeva.

Svečanosti je prisustvovao i Nebojša Nušić, upravitelj Nušićeve fondacije i potomak Branislava Nušića, zajedno sa predstavnicima još četiri škole iz Srbije koje nose ime čuvenog književnika.

"U okviru Fondacije želimo da njegujemo saradnju svih škola koje nose ime Branislava Nušića. Ova škola je predstavnik Republike Srpske, a u Srbiji i Makedoniji ima ih još nekoliko", rekao je Nebojša Nušić.

On je naglasio da im je želja da se, kroz radionice i izučavanje Nušićevog djela, i đaci i šira javnost upozna o životu Branislava Nušića.

Izvor: SRNA