latinica  ћирилица
20/10/2017 |  15:31 ⇒ 16:25 | Autor: RTRS

Srbija će "ukrasti" Svilara za Mundijal

Zoran Filipović, član stručnog štaba Srbije, otkrio je za portugalski list O Žogo da bi Mile Svilar, golman Benfike, mogao da bude dobar izbor čak i za SP 2018. godine.

Uslov je naravno da mladi golman dres mlade reprezentacije Belgije zamijeni sza Dres Srbije, kao i da nastavi da brani u timu Benfike.

Mile Svilar, mladi golman Benfike, koji je ušao u istoriju Lige šampiona kao najmlađi debitant u Ligi šampiona, glavna je tema medija u Portugalu, Belgiji i Srbiji.

Momak rođen u Antverpenu je mladi reprezentativac Belgije, Fudbalski savez Srbije pokušava da ga privoli da debituje za srpski seniorski tim, a Benfika se hvali "biserom" pred svojim golom.

Iako debi u Ligi šampiona nije bio iz snova, jer je talentovani ali neiskusni golman unio loptu u gol u meču sa Mančester Јunajtedom, što je bio i jedini pogodak – 0:1, nema sumnje da će se oko Svilara voditi pravi "fudbalski rat".

Mile Svilar je u Ligi šampiona debitovao sa 18 godina, mjesec i 22 dana, i tako oborio rekord Ikera Kasiljasa, koji je debitovao sa 18 godina, tri mjeseca i 26 dana.

Sin nekadašnjeg golmana Vojvodine i Antverpena, Ratka Svilara, nedavno je debitovao za lisabonske "orlove" u Kupu, gdje je sačuvao mrežu protiv Oljanensea.

Svilar je karijeru počeo u Anderlehtu, a u Benfiku je stigao proteklog ljeta i potpisao petogodišnji ugovor.

Portugalski sportski dnevnik O Žogo razgovarao je sa Zoranom Filipovićem, bivšim igračem i trenerom Benfike, a sada članom stručnog štaba reprezentacije Srbije.

- Svilar nas zanima. On je veoma talentovan i može da donese kvalitet našim selekcijama. Ako nastavi da brani u timu Benfike mogao bi da bude dobar izbor čak i za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. On nije samo golman za budućnost, on može da bude i golman za sadašnjost. On je veoma mlad, ali i Vitor Baija je bio, pa je bio uspješan. Razgovarali smo sa Benfikom, a uskoro ćemo da doputujemo u Portugali i da razgovaramo sa njegovim roditeljima. Želimo da ga ubijedimo da igra za Srbiju, jer znamo da ne možemo da gubimo vrijeme. Bilo bi lijepo kada bismo ga "ukrali" Belgiji - rekao je Filipović.

Izvor: B92