latinica  ћирилица
20/10/2017 |  16:53 ⇒ 17:19 | Autor: RTRS

Bijeljina- Stipendije za najvrednije učenike

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa učenicima generacije osnovnih i srednjih škola sa područja grada.
Bijeljina: Gradska uprava - Foto: RTRS
Bijeljina: Gradska upravaFoto: RTRS

Potpisani su i ugovori o stipendiranju učenika sa posebnim potrebama, koji putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra do škole ili kojima je potrebna tuđa njega.

Gradska uprava finansira ukupno 151 učenika, a danas su za nastavnu 2017/2018. godinu potpisana 23 ugovora o stipendiranju u ​iznosu​ od 80 do 170 KM, u zavisnosti od kategorije učenika.

U gradskom budžetu je za ovu svrhu namijenjeno 220.000 KM. Gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će novac učenicima biti novi podsticaj da i u daljem školovanju ostvaruju odlične rezultate.

"Ovi učenici su zaslužili da budu nagrađeni za svoj izuzetan rad i trud i podrška tokom školovanja je jedan od načina da se zadrže uspješni i talentovani mladi ljudi u Bijeljini, koji će razvijati talente i doprinositi razvoju lokalne zajednice", istakao je Mićić.

Učenica generacije Gimnazije "Filip Višnjić" Јelena Lazić navela je da ju nakon osnovne škole stipendira Gradska uprava, koja je finansijski podržavala takmičenja i usavršavanja koja je pohađala.

"Ova nagrada nam mnogo znači, ne samo finansijski, već i kao podrška Grada. To je veliki podstrek jer znamo da grad cijeni naš trud", istakla je Lazićeva, koja je u ime stipendiranih učenika zahvalila gradonačelniku i Gradskoj upravi.

Izvor: Srna