latinica  ћирилица
22/10/2017 |  09:09 | Autor: RTRS

Kako art jogom protiv stresa?

U pitanju je sve popularniji stil joge koji predstavlja meditaciju u pokretu, pošto opušta tijelo i smiruje um na dubljim nivoima. Zadovoljava ne samo potrebu za fizičkim vježbanjem, već i oslobađa od stresa
Meditacija (Foto: Thinkstock) -
Meditacija (Foto: Thinkstock)

Ako je stres drugo ime svakodnevice, trebalo bi da pronađemo način na koji ćemo ga držati pod kontrolom. Stručnjaci savetuju redovnu fizičku aktivnost, a instruktorka art joge Marta Јovanović preporučuje ovaj vid rekreacije.

- U pitanju je sve popularniji stil joge koji predstavlja meditaciju u pokretu, pošto opušta tijelo i smiruje um na dubljim nivoima - kaže Marta. 

Izbalansiran sistem vejžbi na kojem insistiramo zadovoljava ne samo potrebu za fizičkim vežbanjem, već i oslobađanjem od stresa, odmorom i obnavljanjem telesne, mentalne i kreativne energije.

Instruktorka naglašava da pripadnice ljepšeg pola vježbanjem ostvaruju dublji kontakt sa svojom ženstvenošću, unutrašnjom ljepotom i kreativnošću.

- U art jogi pokret prati disanje koje je usklađeno sa muzikom i ritmom, telo se pokreće na snažnije delovanje, a aktiviraju se sve mišićne grupe. Postiže se pravilnije držanje tijela, fizička snaga, veća gipkost i skladna figura, a pritom se svi položaji izvode u granicama prijatnosti - objašnjava Marta.

Izvor: Novosti