latinica  ћирилица
22/10/2017 |  18:38 ⇒ 21:23 | Autor: RTRS

Modriča: Dva dječaka vlastitim sredstvima izgradili azil za životinje (VIDEO)

Priča o 13-godšinjem Nemanji i 15-godišnjem Bogdanu iz Modriče, koji se izgradili vlastiti privremeni smještaj za napuštene pse i mačke, vraća nadu u ljude i humanost.
Modriča: Azil za napuštene životinje - Foto: RTRS
Modriča: Azil za napuštene životinjeFoto: RTRS

 Učenici Nemanja Nedaković i Bogdan Božić uredili su prostor za smještaj napuštenih pasa i mačaka u porušenim zgradama nekadašnjeg modričkog poljoprivrednog dobra. Ističu da to nije mini azil za pse, nego privremeni mini smještaj za životinje. Prije nekoliko mjeseci našli su napuštenu štenad i tada se rodila ideja da naprave priveremni smještaj za njih.

Njih dvojica za sada vlastitim sredstvima hrane i čiste svoje ljubimce u prostoru koji su sami uredili. Prije samog smještaja pronađenih životinja oni provode kompletnu proceduru čišćenja koju im je preporučio veterinar, a on im, kažu najviše i pomaže.

Njemanja i Bogdan nailaze na razne reakcije Modričana. Ljudi kao ljudi-jedni im se podsmijavaju, a drugi ih hvale. Ipak, čini nam se da je više onih koji ove mlade podržavaju, svrstavajući ih u red najboljih humanista.

U privremenom smještaju za životinje nalazi se petnaestak pasa i desetak mačaka. Oni čekaju dobre ljude da ih udome. Do tada o njima će se brinuti ovaj složni dvojac koji ističe da im je u ovom trenutku najpotrebniji smještaj kako bi životinje u što boljim uslovima dočekale zimu.